Küsitlus: Isamaa juhiks pürgijatest on edukaim Reinsalu

BNS
Copy
Riigikogu liige Urmas Reinsalu.
Riigikogu liige Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Erakonna Isamaa esimeheks pürgimisest teada andnud Urmas Reinsalu on küsitluse järgi edestamas konkurenti Tõnis Lukast.

Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud küsitluses toetas endist välisministrit Reinsalut 34 protsenti vastanutest ning haridus- ja teadusministrit Tõnis Lukast 21 protsenti. 45 protsenti vastanutest aga ei osanud veel oma eelistust välja tuua.

Norstati küsitlus viidi läbi 19. mail läbi veebikeskkonnas 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1000 vastajat.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder teatas 16. mai õhtul erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et 10. juunil toimuval Isamaa suurkogul ta esimeheks tagasi ei kandideeri. Päev hiljem kinnitas Lukas, et tema on valmis erakonna juhtohjad enda kätte haarama.

«Olen otsustanud alustada toetuse kogumist Isamaa esimeheks kandideerimiseks. Tänan Helir-Valdor Seedrit erakonna poliitika selge sõnastamise eest ja edukuse eest kõiksugu läbirääkimistel! Eesti vajab isamaalisust. Me ei anna ära ühtki jalatäit oma maad ja seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest üle aegade,» teatas Lukas.

Samal päeval teatas kandideerimisest ka Reinsalu. «Kõnelesin erakonnakaaslastega ning otsustasin kandideerida Isamaa erakonna esimeheks. Isamaa poliitika platvorm on ja jääb olema väärtuspoliitika,» ütles Reinsalu sotsiaalmeedias.

Reinsalu toonitas, et Isamaa ambitsioon ja pingutus peab olema suurem. «Peame ausalt arutama neil kandideerimisnädalail, millised muutused aitavad Isamaa toetust ühiskonnas kasvatada. Seda ootavad meilt nii liikmed kui tänased ja varasemad toetajad. Tugevat Isamaad on praegustel rasketel aegadel vaja rohkem kui rahulikel perioodidel,» lausus Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles