FOTOD Tallinna südalinnas avaldati meelt ohutussaarte vastu (5)

Postimees
Copy

Aktivistid korraldasid täna Tallinna südalinnas Pärnu mnt – Liivalaia ristmikul meeleavalduse «EI ohutussaartel seismisele!».

Aktsiooni ühe korraldaja, Imre Treufeldi sõnul otsustab üha rohkem inimesi ummikuid täis Tallinnas tta auto koju või sellest üldse loobuda ning selle asemel jalutada, sõita ühistranspordiga või jalgrattaga. Samuti muutuvad kastirattad üha populaarsemaks. Ent kas Tallinna tänavad on aga selleks valmis, et kõik saaksid ohutult üle tee kooli, tööle ja lasteaeda seda eriti linna magistraalidel? Kas jalakäijatele mõeldud ohutussaared on ohutud?

«Leiame, et ohutussaarel seismine on mitte ainult ebameeldiv, vaid ka ohtlik. Kui pead seisma poole meetri kaugusel 60 km/h sõitvast masinast, sõltub sinu elu vaid sõidukijuhi või sinu enda võimest mitte eksida. Pealegi ei ole seal ruumi kõigile: rattad ei mahu sinna seisma jne. Me ei peaks üldse ohutussaarele ootama jäämagi! Ohutussaartega on Tallinnas juhtunud õnnetusi ja lugematu arv near miss intsidente. Korraldame meeleavalduse osutamaks probleemile tähelepanu,» märgib Treufeld sotsiaalmeedia postituses.

Aktsioon toimus täna kella 17-18.30ni Pärnu maantee ja Liivalaia ristmiku ohutussaartel. Sellest said osa võtta kõik, kes soovivad endale ja oma lastele turvalisemat linnaruumi.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles