Märtsi lõpus peetakse Tallinnas Valgevene kodanikuühiskonna konverents

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene piirivalvur.
Valgevene piirivalvur. Foto: SCANPIX

Märtsi viimastel päevadel peetakse Tallinnas konverents, mis keskendub Valgevene reformidele ja riigi moderniseerimisele.


Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eestil soov toetada Valgevene kodanikuühiskonda, sest vaid läbimõeldud, sihipärane ja kestev toetus võimaldab Valgevene kodanikuühiskonnal areneda.

«Euroopa Liidu ja Valgevene suhetes on keeruline seis, kuid Valgevene kodanikuühiskond ja vähene vaba ajakirjandus vajavad jätkuvat toetust. Eesti on suurendanud ka arengukoostöö raames antavat toetust kodanikuühiskonnale,» ütles Paet.

Ministri sõnul toetab Eesti Valgevene kodanikuühiskonda ka infotehnoloogiaalaste koolitustega. «Soovime tõsta Valgevene kodanikuühiskonna teadlikkust e-valitsemise, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutusvõimaluste ning küberturvalisuse valdkonnas. Samuti osalevad valgevenelased Eesti idapartnerluskeskuse kursustel,» märkis Paet.

Märtsi lõpus toimuva konverentsi «Perspectives of Reforms and Modernisation in Belarus» korraldab mittetulundusühing Valgevene Uus Tee. Eesmärgiks on koordineerida Valgevene ja Euroopa Liidu mõttekodade koostööd ning pöörata tähelepanu praegusele olukorrale Valgevenes ning riigi reformiperspektiividele ja moderniseerimisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles