FOTOD Suur-Sõjamäe kustutustöödel veel lõppu ei paista

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy

Suur-Sõjamäe tänaval süttis teisipäeva õhtu hakul ohtlikke aineid käitlev jäätmejaam ja selle ümber veel kaks hoonet. Kolmapäeva lõunal ei olnud veel teada, millal päästetööd lõppeda võiksid. 

Päästekeskuse pressiesindaja sõnas, et hetkel on vara ennustada, millal päästetööd lõppeda võiksid. «Kui hästi jämedalt võtta, siis arvame, et need kestavad hilisõhtuni välja.»

Praegu tellitakse pressiesindaja sõnul sündmuskohale liiva, et sellega mahavoolavaid kemikaale siduda. Kohale tuuakse ka rasketehnikat, et saaks risu laiali tõsta ning seeläbi tulekolletele paremini ligi pääseda.  

Ehkki ohtlike jäätmete jaam on täielikult maha põlenud, siis hetkel on tuletõrjujate prioriteet päästa Pakendikeskus, mis praeguseni on kahjustunud vaid umbes veerandi ulatuses. 

Päästeameti pressiesindaja teatel sai häirekeskus teisipäeval kell 17.49 teate, et Rae vallas Soodevahe külas Suur-Sõjamäe tänaval põleb jäätmejaam. Õhtul hiljem teatas päästeameti vastutav korrapidaja Erkki Põld Postimehele, et tuld on võtnud kokku kolm hoonet. «Põlevad ka erinevad ohtlikud ained: õlid, masuut, akud,» lisas Põld.

Põlengukohast levis mürgine suits: ümberkaudse piirkonna inimestel paluti uksed ja aknad suletuna hoida ning piirkonnas liikumist vältida.

Sündmusele reageeriti kõrgeima astme järgi. Kustutustöid alustati neljas töölõigus, inimesed evakueeriti. Ohuraadiuseks seati kolm kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles