Päästeamet: Suur-Sõjamäe põleng inimeste tervisele enam ohtu ei kujuta

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd.
Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd. Foto: Mihkel Maripuu

Eile õhtul Suur-Sõjamäe tänava jäätmejaamas puhkenud põleng veel kestab, kuid tuli on nüüdseks kontrolli all ning ohtu inimeste elule ja tervisele enam ei ole, kinnitab päästeamet.

Liiklus Suur-Sõjamäe tänaval on endiselt osaliselt suletud ning seda reguleerib politsei. Ohualas viibinud inimestele on välja saadetud EE ALARM sõnum ohu lõppemise kohta.

Hetkel toimub sündmuskohal konstruktsioonide avamine ja järelkustutus viies töölõigus ning päästetööde juhi sõnul võib see aega võtta veel vähemalt kolm tundi.

Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd.

Mihkel Maripuu

«Ligipääs kokku varisenud hoonetele on raskendatud ning kaasatud on rasketehnika,» sõnas päästetööde juht Aivar Kukk ning lisas, et põlenguala vajab ka põhjalikku puhastamist ohtlike jäätmete ning kustutusvee segust.

Täna pärastlõunal saabus sündmuskohale ka Eesti Keskkonnauuringute Keskuse mõõtebuss, mis jätkab õhukvaliteedi seiret. Seire tulemused selguvad täna õhtuks ning need on nähtavad lehel ohuseire.ee

Tulekahju Suur-Sõjamäel. Järelkustutustööd.

Mihkel Maripuu

Keskkonnaameti Harjumaa büroo juhataja Tarmo Tehva ütles, et suheldud on ka jäätmeid ladustanud ettevõtte esindajaga, kes andis nõusoleku tekkinud saaste likvideerimiseks. «Keskkonnaameti inspektorid seiravad sündmuskohal olukorda ning võtavad analüüse. Proove võetakse muuhulgas ka piirkonna kraavidesse jõudnud kustutusveest. Analüüside vastused ei ole veel teada,» sõnas Tehva.

Tehva lisas, et keskkonnaamet alustas juhtumi osas kriminaalmenetlust § 365 järgi, mis käsitleb keskkonna saastamist ettevaatamatusest. Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles