HIIUMAA RAIEKÄKK Metsakaitsja: ma pole elus varem sellist alatust näinud (8)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
MTÜ Eesti Metsa Abiks eestvedaja Mati Sepp Õngu rabas. 
MTÜ Eesti Metsa Abiks eestvedaja Mati Sepp Õngu rabas. Foto: Mati Sepp

Kui Hiiumaa lääneosas rangelt kaitse all oleval metsaalal oli aegade üks suurim kahju juba tehtud, rahustas Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) metsaühingut veel väitega, et projekt on pideva jälgimise all ning tööd on tehtud kvaliteetselt, vastavalt projektile.

Kahju ulatus pole veel teada, kuid nähtavasti on raiutud otse sadu meetreid läbi Natura 2000 ala.

«Ma pole oma elus varem sellist alatust näinud,» kommenteeris vaatepilti MTÜ Eesti Metsa Abiks eestvedaja Mati Sepp, kes RMK-le rikkumistest ka teada andis. Metsakaitsjate esindusnäona tuntud Sepp läks Hiiumaale Õngu rappa raiet kontrollima, et kõik oleks seadusega kooskõlas.

Kuigi raiet tehti metsasopis, kuhu möödujate pilk naljalt ei ulatu, olid rikkumised Sepa hinnangul ometi kergesti tuvastatavad. See teeb tema sõnul kogu juhtumi valusamaks, sest ta ei mõista, kuidas ei saanud RMK sellele jaole.

«Kasutasin nutitelefoni ja manuaalset GPS-seadet. Isegi Õngu raba projekti ei pidanud lugema, et rikkumised avastada,» kirjeldas ta. Autost tuli küll kilomeetri jagu metsa kõndida, kuid see peaks Sepa silmis kõigile metsatöötajatele võimetekohane pingutus olema. Metsaaktivist sammus enda sõnul viie päevaga kokku siiski ligi sada kilomeetrit, kuid usub, et avastatud rikkumised on vaid jäämäe tipuks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles