DeSantis lubas juhtida suurt Ameerika tagasitulekut

Copy
Florida kuberner Ron DeSantis alustas oma valimiskampaaniaga.
Florida kuberner Ron DeSantis alustas oma valimiskampaaniaga. Foto: Paul Hennessy/Scanpix

Florida osariigi kuberner Ron DeSantis alustas kolmapäeval oma 2024. aasta presidendikampaaniat suhtlusvõrgustikku Twitter postitatud videos, milles lubas juhtida ameeriklased edu uude ajastusse ja võidelda nende vabaduste eest.

«Ma olen Ron DeSantis ja kandideerin presidendiks, et juhtida meie suurt Ameerika tagasitulekut,» ütles vabariiklane muu hulgas videos.

«Ameerika allakäik ei ole vältimatu. See on valik ja me peaksime valima uue suuna ehk tee, mis viib Ameerika taaselustamiseni. Peame taastama oma rahva mõistuse,» rääkis 44-aastane DeSantis.

Florida kuberner pidas videos otsevestlust suhtlusvõrgustiku omaniku Elon Muskiga. Heli katkes korduvalt ja paljud kuulata püüdnud 400 000 kasutajast jäeti vestlusest välja.

«Meil on võrgus tohutult palju inimesi. Et serverid on mõnevõrra pinges,» võis kuulda Muski ütlemas.

Kuigi korraldajad püüdsid ürituse populaarsust esile tõsta, siis kasutas Bideni kampaania tõrkeid kiiresti ära ja postitas lingi oma toetusraha kogumise lehele kirjaga: «See link töötab.»

DeSantisel seisab kõigepealt siiski ees 18 kuud võitlust ekspresident Donald Trumpiga, kes on juba alustanud kampaaniat vabariiklaste kandidaadikoha pärast.

DeSantist peetakse vabariiklaste tõusvaks täheks, kuid tema teekonda on pidurdanud Trumpi lakkamatu tümitamine, mille toel on ekspresident hulgast kriminaalasjadest hoolimata saavutanud liidripositsiooni.

DeSantist peetakse Trumpi kõige tõsisemaks vastaseks ja ta on märksa tuntum kui enamik teisi vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgijaid, kuid ekspresidendi haaret tal siiski ei ole.

Twitteri platvormil kandideerimisest teatamine annab DeSantisele kaks eelist: juurdepääsu Muski 140 miljonile jälgijale, kellest suur osa ei ela Trumpi tugialadel, ja kandidaadiks saamise korral nooremate ja vähem konservatiivsete vabariiklaste valijate tähelepanu, mida on võiduks hädasti vaja.

USA presidendivalimised peetakse 2024. aasta 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles