Ettevõte tänab päästeametit Suur-Sõjamäe jäätmejaama põlengu kustutustööde eest

BNS
Copy
Epler-Lorenzi jäätmejaama põleng.
Epler-Lorenzi jäätmejaama põleng. Foto: Konstantin Sednev

AS Epler & Lorenz tegi neljapäeval avaliku pöördumine seoses Suur-Sõjamäe põlenguga ning tänab päästeametit operatiivse tegutsemise eest põlengu piiramisel ja kustutamisel.

«Esiteks soovime avaldada siirast tänu kõigile päästeameti töötajatele, kes tegelesid Suur-Sõjamäel asuvas jäätmejaamas 23. mai õhtupoolikul alguse saanud tulekahjuga. Päästeametnike professionaalne ja ennastsalgav tegevus põlengu piiramisel ja kustutamisel aitas ära hoida veelgi suurema kahju tekkimise,» märkis ettevõte.

«Toimunu on šokeeriv ja kahetsusväärne ning AS Epler & Lorenz vabandab kõigi ees, et selline õnnetus juhtus. Selle väga tõsise õnnetuse ainus helge külg on asjaolu, et inimesed ei saanud viga. Põlengus hävinud jäätmekeskuses võeti vastu, sorteeriti ning pakendati ümber ohtlikke jäätmeid. Käitlusprotsess toimus vastavalt seadusandlusele ning ettevõttele on selleks väljastatud vastavad load,» kinnitas ettevõte.

Ettevõte tõdes, et hetkel puudub informatsioon, mis oli põlengu tekkimise põhjuseks ning avaldas lootust, et käimasoleva uurimise käigus õnnestub põhjus üheselt välja selgitada.

«Mõistagi teeb AS Epler & Lorenz ametkondadega igakülgset koostööd, et põlengu põhjus võimalikult kiiresti välja selgitada. Esimesel võimalusel alustatakse Suur-Sõjamäel ka koristustööde ning reostuse likvideerimisega. Suur-Sõjamäel juhtunu toob ühiskondliku tähelepanu alla ohtlikud jäätmed, mida tekib paljude ettevõtete tootmisprotsesside tulemusel, kuid samuti tekib ohtlikke jäätmeid igapäevaselt ka kodudes – näiteks patareid, akud, värvijäägid, jms. See tähendab, et loodud peavad olema võimalused selliste jäätmete käitlemiseks ning hävitamiseks. Riiklikul tasandil on vajalik arvestada ohtlike jäätmete käitlustehaste rajamise vajadusega ning sellega seonduvate protsesside kiirendamisega,» teatas ettevõte.

Ettevõte kinnitab, et vaatamata juhtunule toimivad pakutavad teenused üldjuhul tavapäraselt ning jätkatakse kõikide klientide teenindamist ja võimalikud tõrked lahendatakse operatiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles