Viljandimaal väikest poissi peksnud nooruk õigustas oma käitumist

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Teadaolevalt 28. aprillil toimunud peksmine sai avalikuks, kui
sotsiaalmeediasse jõudsid sellest videod. Ka lapsevanemad ja
politsei said juhtunust teada alles siis.
Teadaolevalt 28. aprillil toimunud peksmine sai avalikuks, kui sotsiaalmeediasse jõudsid sellest videod. Ka lapsevanemad ja politsei said juhtunust teada alles siis. Foto: Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

Nädala algul sotsiaal­meedias ilmsiks tulnud peksmise peategelane teatas oma isale: «Ja kui ma hakkan teda lõpuks peksma, olen ma kuradi süüdi?»

Nimelt levib ühismeedias nüüd video sellest, kuidas peksa andnud noormees väidetavalt telefonis isaga räägib.

Noormees istub toolil, kõne on valjuhääldi peal ning kolm sõpra ümber. Just üks kolmest sõbrast võttis video üles ja postitas ka sotsiaalmeediasse.

Video algab väidetavalt lapse isa sõnadega: «Vehkida oma rusikatega, paratamatult ma arvan, et see trenn ei ole sulle vajalik. See on päris hull seis, Karl (nimi muudetud – toim), praegu. See on minule ja ... (helifailis lause katkeb – toim) ka väga hull seis.»

Poiss vastab: «Tead, mis on hull seis? Kui väike laps käib sul maja ees, näitab kogu aeg keskmist sõrme, saadab su kogu aeg kuhugi p***i, saadab su veel pikalt ja tuleb kallale. Ja kui ma hakkan teda lõpuks peksma, olen ma kuradi süüdi?»

«Ei, ära tee!»

Väiksema poisi vanemad kuulsid juhtunust politseilt. Laps ei olnud neile oma kohutavast kogemusest rääkinud. «Mõlema poisi vanemad teevad praegu koostööd, et juhtunut lahendada,» ütles Viljandi politseijuht Margus Sass Sakalale.

Videos endast mitu aastat nooremat last peksnud põhikooliõpilane asus end politsei ees esmalt õigustama ning põhjendas juhtunut Sassi sõnul sellega, et too noorem poiss oli enne korduvalt halvasti käitunud ja polnud hoiatust kuulda võtnud. «Loomulikult ei saa sellise olukorra lahenduseks olla vägivald,» lisas Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles