Trepi tänava müürid murenevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepi tänav ja Nõelasilm.
Trepi tänav ja Nõelasilm. Foto: Uwe Gnadenteich

Harju tänavalt Nõelasilma värava juurde viiva Trepi tänava müürid lagunevad lausa silmnähtavalt.


Samal ajal on Tallinna linn kaevanud riigikohtusse ringkonnakohtu 9. veebruari otsuse, millega kohustatakse Tallinna linna taastama Harju tänava haljastuga piirneva Trepi tänava ja Nõelasilma taastatud alal olukord, mis valitses seal enne restaureerimistööde algust. See tähendab ka rajatud tugimüüri lammutamist.

«Kohtuotsuse kohaselt peaks linn lammutama Trepi tänava väljakaevamistel avatud ajaloolistele müüriosadele konserveerimise ja varingu takistamise eesmärkidel rajatud juurde- ja pealeehitised ning muutma Nõelasilma värava konstruktsiooni selliselt, et välistada selle paiknemine Harju 30 kinnistul,» on Tallinna kultuuriväärtuste juhataja Aini Härm Postimehele varem öelnud.

Seda nõuab linnalt Harju tn 30 kinnistu omanik, kes tahaks oma krundile ehitada, kuid kellele linn ehitusõigust ei anna.

Kohtuveskid jahvatavad aeglaselt ja kui Trepi tänava müüride lagunemine jätkub samasuguse tempoga, siis selleks ajaks, kui riigikohus ükskord otsuse teeb, polegi seal enam midagi taastada või lammutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles