Zelenskõi sõnul ründasid Dnipro haiglat täiesti haiged olendid (1)

BNS
Copy
Pärast okupantide rünnakut Dnipros.
Pärast okupantide rünnakut Dnipros. Foto: VITALII MATOKHA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles reedel, et raketirünnaku Dnipro haiglale ja veterinaarkliinikule korraldasid täiesti haiged olendid, vahendas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Riigipea ütles seda oma igaõhtuses pöördumises ukrainlastele.

«Kogu päeva jooksul olen saanud teateid olukorrast Dnipros ja järjekordse rünnaku tagajärgede likvideerimisest. See on selge julmus. Vene rakett haigla ja veterinaarkliiniku pihta. Täiesti haiged olendid,» rääkis Zelenskõi.

Riigipea sõnul hukkus praegustel andmetel rünnaku tagajärjel kaks inimest.

«Avaldan kaastunnet omastele ja sõpradele! Rususid ei ole veel koristatud. Vigastada sai üle 30 inimese, kelle seas kaks last,» sõnas president.

«Teeme kõikvõimaliku, et kiirendada üha kvaliteetsemate õhutõrjesüsteemide tarnimist Ukrainass. See on sõna otseses mõttes igapäevane koostöö partneritega,» lubas president.

«Rünnakuga tervishoiuasutusele kinnitasid Vene terroristid taas oma staatust kõige inimliku ja ausa vastu võitlejatena,» ütles Ukraina president.

Dnipropetrovski oblasti sõjaväevalitsuse juht Serhi Lõssak kirjutas varem päeval suhtlusvõrgustikus Telegram, et piirkonda rünnati ööl vastu reedet ägedalt rakettide ja droonidega.

Dnipro linnas pani öine rünnak ühe maja põlema ja purustas kaks.

«Üliraske öö. See oli vali – vaenlane korraldas oblastile massilise raketi- ja droonirünnaku. Dnipro sai kannatada. Eramupiirkonnas puhkes tulekahju, mis on juba kustutatud. Kannatada sai kaks maja ja auto. Süttis ka kaks ettevõtet. Päästjad taltsutasid tulekahju,» teatas Lõssak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles