GALERII ⟩ Toompeal toimub meeleavaldus abieluvõrdsuse vastu (32)

Postimees
Copy

Sihtasutus Perekonna ja Traditsioonide Kaitseks korraldab riigikogu ees meeleavalduse samasoolistele paaridele abiellumise õiguse andmise vastu.

Riigikogu liikme Varro Vooglaiu (EKRE fraktsioon) eestvedamisel toimuv meeleavaldus algas kell 12. Meeleavaldusel saavad sõna kõigi riigikogu opositsioonifraktsioonide esindajad.

Vooglaiu sõnul on paljud inimesed väljendanud soovi koonduda ja väljendada ühiselt põhimõttelist seisukohta, et valitsuskoalitsiooni rünnak perekonna ja abielu, eraomandi ja sõnavabaduse vastu on talumatu. Ühtlasi arvab ta, et ennekuulmatult suure hulga inimeste Toompeale protestima tulemine on üks väheseid asju, mis omab valitsuse teerulli peatamise potentsiaali.

«Meeleavalduse korraldajate eesmärk on viia meeleavaldus läbi rõhutatult väärikalt ja rahumeelselt, saates seeläbi valitsusele selge sõnumi, et abielu ja perekonna tähenduse väärastamine ja seeläbi ühiskonna moraalsete aluste ründamine ei ole väga suurele osale Eesti ühiskonnast vastuvõetav – just nagu ei ole vastuvõetav ka sügavalt valelik poliitika tegemise viis, millega on Eestis asutud võimu teostatama,» teatas SAPTK pressiteates.

Meeleavaldus on seaduses ettenähtud korras registreeritud ning korraldajad kinnitasid, et selle läbiviimisel pannakse erilist rõhku turvalisuse tagamisele. Samuti ütlesid korraldajad, et loodavad politsei abile võimalike provokatsioonide ärahoidmisel. Meeleavaldusele on nende sõnul teretulnud üksnes inimesed, kes reaalselt toetavad eesmärke, millest lähtuvalt on meeleavaldus korraldatud.

Täpselt nii ka läks. Mitu tundi kestnud meeleavaldusel ei hakanud silma ühtegi provokatsiooni. Toompeale olid tõepoolest tulnud üht moodi mõtlevad inimesed.

Kõige rohkem oli näha EKRE sümboolikat, aga tribüünil käisid ka teiste opositsioonierakondade esindajad. Tugeva aplausi teenisid ära nii Riina Solman (Isamaa) kui Maria Jufereva-Skuratovski (Kesk). Viimane rääkis oma sõnavõtus ka hinnatõusudest, kõik teised esinejad keskendusid homoabielude vastustamisele.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles