Küberkaitseekspertide koorekiht koguneb uuel nädalal taas Tallinnas

BNS
Copy
Cyconi konverents.
Cyconi konverents. Foto: CCDCOE

Valdkondadeülene suurkonverents toob teisipäevaks Tallinnasse kübersõja tippeksperdid nii erasektorist, ülkoolidest kui ka julgeolekuasutustest.

Nelja päeva jooksul võtab küberkonfliktide konverentsil CyCon sõna poolsada esinejat, et arutada küberkonfliktide ning küberturvalisuse teemadel. Rääkijate seas on teiste seas NATO peasekretäri nõunik David van Weel, Valge Maja kübervaldkonna direktor Kemba Eneas Walden, Cambridge’i ülikooli professor Ross J. Anderson, president Alar Karis ning Euroopa Liidu küberturvalisuse ameti (ENISA) juht Juhan Lepassaar.

CyCon toob ka Tallinnasse Saksamaa, Austraalia, USA, Suurbritannia, Poola, Kanada ja kümnete teiste liikmesriikide küberväejuhatuse ja kaitseväe esindajad. Sõna saavad teadlased ja professorid Cambridge'i, Oxfordi ja Cornelli ülikoolidest. Nendega jagavad lava ka suurettevõtete, nagu Microsoft, Fortinet ja Palo Alto Networksi esindajad.

CyConi eesmärk on tuua ühte ruumi poliitikud, teadlased ning erasektori ja militaarorganisatsioonide kõrged esindajad, et arutada, kuidas tehisintellekt, riikidevahelised konfliktid, rahvusvaheline seadusandlus ja kümned muud faktorid muudavad küberkonfliktide olemust ning mida peaks rahvusvaheline üldsus tegema, et end küberruumis paremini kaitsta.

Ingliskeelne konverentst CyCon kestab 30. maist 2. juunini ning selle peateema on «Meeting Reality». CyConist võtab osa 600 inimest enam kui 50 riigist.

Küberkonfliktide üle arutlevat konverentsi korraldab NATO küberkaitsekoostöö keskus. Tallinnas asuv NATO oivakeskus on NATO poolt akrediteeritud rahvusvaheline mõttekoda ja väljaõppeasutus.

CCDCOE loodi 2008. aasta 14. mail Saksamaa, Itaalia, Eesti, Läti, Leedu, Slovakkia ja Hispaania algatusel. CCDCOE-sse kuulub 39 riiki, kelle hulgas on ka kõik 31 NATO liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles