Tallinnas toimub juunis Baltimaade LGBT+ kultuurifestival Baltic Pride (19)

BNS
Copy
Foto: lazyllama/Shutterstock

Baltic Pride on alates 2009. aastast toimuv iga-aastane Baltimaade LGBT+ kultuurifestival, mis jõuab üle kuue aasta taas Tallinna.

Festival saab alguse 6. juunil ja kestab kuus päeva. Festivali raames toimub Rävala puiesteel Baltic Pride'i vabaõhukontsert ja piknik, kus astub peaesinejana lavale Luksemburgist pärit elektropopi-artist CHAiLD.

Ürituse korraldaja sõnul paistab noor tõusev laulja silma enda rahustava, kuid intensiivse hääle poolest, mis viib publiku melanhoolsesse universumisse. Tänavu andis CHAiLD välja oma debüüt-minialbumi «Urgent Care».

Oma muusika kaudu on CHAiLD saanud kväärnoorte hääleks, kes otsivad eneseväljendust. Pärast Baltic Pride'i rongkäiku toimuval kontserdil esinevad ka Baltikumi ainus LGBT+ segakoor Vikerlased, Eesti kuulsamaid drag-ariste Vilita, alternatiivsugemetega elektroonilist indie-poppi viljelev ansambel su/mi ning noor RnB ja pop-souli uus tulija Reti Niimann.

10. juunil toimub Baltic Pride rongkäik, mis algab Harju tänavalt ja jõuab välja Rävala puiesteele, kus toimub samal ajal ka linnaruumifestival.

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles