Erdoğan kutsus võidu järel rahvast üles ühtsusele ja solidaarsusele

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan pärast võitu toetajatele kõnelemas.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan pärast võitu toetajatele kõnelemas. Foto: Umit Bektas/scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kutsus esmaspäeval pärast valimisvõitu rahvast üles ühtsusele ja solidaarsusele.

"Kutsun üles ühtsusele ja solidaarsusele. Kutsun selleks üles kogu südamest," ütles Erdoğan Ankara presidendipalee ees oma toetajatele.

Erdoğani hinnangul oli seekordsete valimiste näol tegemist kõige tähtsamatega Türgi jaoks kaasajal.

"Meil pole kellegi vastu pahameelt, viha ega pettumust. Täna ei kaotanud keegi. Kogu 85 miljoniline rahvas võitis," oli president veendunud.

Keskvalimiskomisjoni andmetel sai Erdoğan 52,14 protsenti ehk 27,513,587 häält. Opositsioonijuht Kemal Kılıçdaroğlu kogus 47,86 protsenti ehk 25,260,109 toetushäält.

Riigipead kõikjalt maailmast õnnitlesid riigipead võidu puhul. Õnnitlustega ühinesid ka Euroopa Liit ja NATO.

"Õnnitleme president Erdoğani tagasivalimise puhul. Ootan meie koostöö jätkumist ja valmistumist juulis toimuvaks NATO tippkohtumiseks," teatas NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

"Õnnitlen Erdoğani valimiste võitmise puhul. Ootan põnevusega, et saaksin jätkata Euroopa Liidu ja Türgi suhete edendamist. Nii Euroopa Liidu ja ka Türgi jaoks on strateegilise tähtsusega töötada suhete edendamise nimel meie rahva huvides," kirjutas suhtlusvõrgustikus Twitter Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.

USA president Joe Biden tõi muu hulgas välja kahe riigi tõhusa koostöö.

"Ootan jätkuvat koostööd NATO liitlastena kahepoolsete küsimuste ja ühiste globaalsete väljakutsete lahendamisel," sõnas Biden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles