EL: Venemaa võetakse Kiievi ja Dnipro rünnakute eest vastutusele

Copy
Tulekuma Kiievis pühapäevase raketirünnaku ajal
Tulekuma Kiievis pühapäevase raketirünnaku ajal Foto: Gleb Garanich / Scanpix

Agressorriigi Venemaa juhtkond võetakse viimaste Kiievi ja Dnipro vastu suunatud massiliste õhurünnakute eest vastutusele, teatas pühapäeval Euroopa Liidu kõneisik Nabila Massrali, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Venemaa barbaarsed rünnakud jätkuvad. Taas tapetakse ja terroriseeritakse tsiviilelanikkonda: rünnak haiglale Dnipros ja ulatuslik rünnak Kiievile koidikul. Venemaa juhtkond võetakse selle eest vastutusele,» lubas Massrali.

Ukraina sõjaväe andmetel ründas Venemaa ööl vastu pühapäeva Ukrainat 59 drooniga, millest 58 tulistati alla.

«Venemaa Föderatsioon korraldas uue ulatusliku rünnaku Ukraina territooriumile, kasutades Iraani ründedroone Shahed. Viimase info järgi lasid meie kaitsjad 59 droonist 58 alla,» täpsustas Ukraina kindralstaap.

Võimude kinnitusel oli see mais neljateistkümnes droonirünnak Kiievile.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas pühapäeval riigi õhutõrjejõududele ja päästeteenistustele tunnustust pärast seda, kui Vene väed korraldasid Kiievi vastu suurima droonirünnaku alates sõja algusest.

«Te vaatate üles hävitamaks vaenlase rakette, lennukeid, helikoptereid ja droone. Iga kord, kui tulistate vaenlase droone ja rakette alla, on päästetud elusid. Te olete kangelased!» ütles Zelenskõi, kes tänas ühtlasi ka päästjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles