Presidendi kantselei kummutas huvide konflikti kahtluse kuningapaari õhtusöögi suhtes (2)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Riigiõhtusöögil Rootsi kuninga ja kuninganna auks pakuti näiteks grillitud Eesti rohumaaveist, kala ning ka taimetoitu
Riigiõhtusöögil Rootsi kuninga ja kuninganna auks pakuti näiteks grillitud Eesti rohumaaveist, kala ning ka taimetoitu Foto: Mihkel Maripuu

Mai algul Rootsi kuningapaari riigivisiidil piduliku õhtusöögi korraldanud presidendi kantselei protokolliosakonna juhataja Riina Aasma sattus korraga istuma mõlemal pool lauda, kui söömaaja toimumispaigaks valiti Viimsi Artium, mille nõukogu esimees ta on. Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja sõnul huvide konflikti siit otsida ei tasu.

Riigivisiit on riikidevahelise välissuhtluse kõrgeim vorm ning selle traditsiooniline osa on riigiõhtusöök, mille annab saabunud külaliste auks vabariigi president abikaasaga. Nii ka seekord.

Õhtusöögi toimumiskohaks valiti kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium, mille puhul paneb kulmu kergitama asjaolu, et presidendi kantselei protokolliosakonna juhataja Riina Aasma on ka Artiumi nõukogu esimees. Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja Mariann Sudakovi kinnitusel siit aga huvide konflikti otsida ei maksa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles