Zelenskõi sõnul ootab Venemaad valitud kurjuse tee lõpus lüüasaamine

BNS
Copy
Kaader Kiievist öise droonirünnaku ajal.
Kaader Kiievist öise droonirünnaku ajal. Foto: Gleb Garanich/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäeva õhtul pärast järjekordseid massilisi raketirünnakuid rahvale, et Venemaa tahab minna kurjuse teed lõpuni ehk lüüasaamiseni.

«Täna oli väga pikk päev ja see päev algas paljudele meie inimestele väga vara hommikul. Päeva jooksul toimus mitmeid Venemaa terrorirünnakuid. Shahedid, tiibraketid, ballistilised raketid, mürsud ja juhitavad pommid. Tänu meie õhutõrjele õnnestus meil täna päästa vähemalt sadu inimelusid. Vaid ühe päevaga,» rääkis Ukraina president.

«Praeguseks on suurem osa droonidest ja rakettidest alla lastud, kuid Venemaa tahab minna oma valitud kurjuse teed lõpuni ehk oma lüüasaamiseni, sest kurjusel ei ole ega saagi olla muud lõppu kui lüüasaamine,» rõhutas Zelenskõi.

Presidendi sõnul peab maailm nägema, et terror on kaotamas, sest ukrainlaste käes olevad Patrioti õhutõrjesüsteemid võimaldavad sada protsenti igasuguste Vene rakettide allatulistamist.

«Maailm suurendab survet ja eriti sanktsioone Venemaale ning terroririigi isoleeritus kasvab. Ja kui Venemaa endised partnerid tunnevad juba piinlikkust igasuguse Moskva läheduse pärast, siis terror kaotab,» rääkis Zelenskõi.

«Ja loomulikult pole terroristlikule riigile suuremat alandamist kui meie sõdurite õnnestumised. Jätkame Venemaa rünnakutele vastamist ja võitlust kõigi selle kurjuse ilmingutega. Ja me hävitame selle kurjuse,» lubas Ukraina president.

Ukraina sõjavägi teatas enne seda, et lasi alla kõik raketid, mille Venemaa esmaspäeval teises rünnakulaines välja tulistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles