Oksjonipiltidel pakuti Ukrainasse viidud kastiautot (4)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Nissan Navara kuulutus Osta.ee oksjonikeskkonnas. FOTO: Osta.ee
Nissan Navara kuulutus Osta.ee oksjonikeskkonnas. FOTO: Osta.ee Foto: osta.ee

Teisipäeva õhtul kella poole 11 ajal pidi veebikeskkonnas Osta.ee lõppema oksjon, kus müüdi kastiautot Nissan Navara, mille välimus ja registreerimisnumber on täpselt samasugune nagu sama marki sõidukil, mille mittetulundusühing United Delivery Mission saatis eelmise aasta septembri algul Ukrainasse.

Möödunud nädala neljapäeval alanud veebioksjonil oli diiselmootori ja nelikveoga 16 aastat vana maastikusuutliku veoauto hind kerkinud täna pärastlõunaks 3750 euroni.

Vabatahtlike abiühenduse United Delivery Mission juhatuse liige Riivo Anton ütles, et kui selles loos miski selge on, siis kindlasti see, et nemad seda autot ei müü. Ta lisas, et on 99,99 protsenti kindel, et mullu augusti lõpus Võrust soetatud ja kolm päeva hiljem pärast tumeroheliseks värvimist Ukrainasse viidud auto pole Eestisse tagasi jõudnud.

Anton lausus, et kui nad said MTÜs eelmise nädala lõpus teada, et mullu novembris ajutiselt Eesti registrist kustutatud Nissan Navara numbrimärgiga 113 MKU on ilmunud müüki, palusid nad Ukraina partneritel saata autost pildid, mille nad ka said. Praegu on auto musta värvi.

Ühtlasi tegi MTÜ United Delivery Mission müügikuulutusega seoses avalduse politseile. Tartu menetlustalituse juht Timo Reinthal ütles täna pärastlõunal, et Nissani oksjoniga seotud asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles