GALERII Haridustöötajad andsid riigikogule üle petitsiooni

Postimees
Copy

Täna andis Eesti Haridustöötajate Liit riigikogu esimehele Lauri Hussarile üle petitsiooni pedagoogide palga- ja tööolude parandamiseks.

Petitsiooni «Vali Eesti haridus» eesmärk on juhtida võimukandjate tähelepanu kriitilisele olukorrale Eesti haridusmaastikul. Rahvaalgatusel kogutud allkirjadele lisaks saatis EHL haridus- ja teadusministrile kutse alustada õpetajate palgaläbirääkimisi aastaks 2024. Tagamaks Eesti hariduse kvaliteetset jätkusuutlikkust on nõutavad neli peamist tegevust, mis hõlmab nii keskmise töötasu tõusu, koolijuhtide suuremat otsustavust palgafondide haldamisel kui massilise ülekoormuse vähendamist.

«Meie väga heal tasemel hariduse andmise vundament on pedagoogid. Ilma otsustava ja kiire tegutsemiseta riigi poolt aga ei ole meil varsti neid inimesi,» rõhutas Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri. «Seisame ka lasteaiaõpetajate eest, nende miinimumpalk peab olema alati seotud kooliõpetaja miinimumpalgaga ning KOVid peavad saama selleks vajalikku lisaraha,» lisas Voltri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles