Jälle Jura: Tallinna lasteaiadirektori tegutsemisega seoses algatati kriminaalmenetlus (4)

Copy

Tallinna kahe lasteaia direktori Juulia Djomina nimi on lapsevanemate seas kõlanud kahtluste tõttu jõudnud linnajuhtide ette juba mitu aastat tagasi, kuid kriitika on asendunud justkui kiitusega ja Djomina saanud tööd juurdegi. Pärast arusaamatusi ja venimist linnatasandil võttis asja nüüd menetlusse prokuratuur. Toimetusele teadaolevalt Djominale ametlikku kahtlustust esitatud ei ole. 

Aastate jooksul on väidetavalt pea 50 000 euro väärtuses lasteaia köögitehnikat - eksministri juhtumi näitel ka Jura kohvimasin - sealt maha kantud, tehnikaostudel on väidetavalt eelistatud lähedase firmat ning muu hulgas olevat lasteaias varem tööd saanud direktori ema, õde ja tütar. Kirjavahetuste ja kahe lasteaiaga seotud allika jutu järgi heidetakse Djominale ette ütlemata palju möödapanekuid, millega linnajuhid on kusjuures mitu aastat kursis olnud.

Juhtumi teeb kentsakamaks asjaolu, et vähemalt üks lapsevanem on Tallinna tähelepanu direktori väidetavatele tegudele püüdnud juba aastaid, aga kogu teadmise juures on direktorile usaldatud hoopis teinegi Lasnamäe haridusasutus: Muhu lasteaed. Seega näib kahtluste pinnalt lapsevanemate tänane küsimus igati põhjendatud: miks on direktor ikka veel ametis?

Prokuratuur algatas avalduse põhjal kriminaalmenetluse ja üle paari aasta on teema jälle päevakorras. «Mul on koguaeg selline tunne, et vot selliseid asju Tallinna linnas tehaksegi. Justkui seaduslikkuse all kõrvaldatakse raha,» märkis linnavolikogus lasteaia üle muret avaldanud Ülle Rajasalu (RE).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles