Tallinn pakub diplomaatidele tasuta parkimise asemel tasuta bussisõitu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Enamikul Laial tänaval parkivaist autodest on diplomaatilise korpuse numbrid, ent leidub neidki, kus armatuurlaual vigases eesti keeles silt, et auto kuulub Vene saatkonnale
Enamikul Laial tänaval parkivaist autodest on diplomaatilise korpuse numbrid, ent leidub neidki, kus armatuurlaual vigases eesti keeles silt, et auto kuulub Vene saatkonnale Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus tegi linnavolikogule ettepaneku anda pealinnas resideeruvatele diplomaatidele õigus kasutada tasuta ühistransporti.

Selle põhjuseks on asjaolu, et alates 1. juulist jõustub kord, mille kohaselt vähendatakse diplomaatiliste esinduste sõidukite tasuta parkimist avalikel parkimiskohtadel.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on parkimismuudatus välisministeeriumiga läbi arutatud ning seda on tutvustatud ka saatkondade esindajatele. «Seni kehtinud kord oli maailmapraktikas küllaltki erandlik ning see puudutab enam kui 200 saatkondadele kuuluva sõiduki parkimiskorraldust. Edaspidi saavad tasuta parkida üksnes suursaadikute autod,» ütles abilinnapea. «Kui linnavolikogu toetab plaani, siis saavad diplomaadid alates 1. juulist soovi korral sarnaselt tallinlastega ühistransporti tasuta kasutada,» lausus Svet.

1. juulist jõustuva korra kohaselt säilib parkimistasu maksuvabastus diplomaatilise esinduse sõidukitele registreerimismärgiga seeriast CMD, selliseid sõidukeid on Tallinnas kokku 33. Need on diplomaatilise esinduse juhi või suursaadiku kasutuses. Ent sõidukeid registreerimismärgiga CD ning registreerimismärgiga AT Tallinnas parkimistasu maksmisest enam ei vabastata.

Sõidusoodustuse ehk õiguse tasuta sõidule peab aktiveerima. Selleks peab diplomaat registreerima Tallinna linnakantselei teenindusbüroos diplomaatilise isikutunnistuse alusel ühiskaardi konto. Sõidusoodustus kehtib ühe aasta vältel. Muudatus puudutab Tallinnas resideeruvaid diplomaate ja nende perekonnaliikmeid, kokku umbes 500 inimest.

Tallinna ühistranspordis sõidu eest tasumise korra ja sõidupiletite hinna muudatuse, mis võimaldaks Tallinnas resideeruvatel diplomaatilise korpuse liikmetel ühistransporti tasuta kasutada, peab heaks kiitma linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles