Perearstikeskused koondusid asutatud liidu alla

BNS
Copy
Arstikabinet. Foto on illustratiivne
Arstikabinet. Foto on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval asutati perearstikeskusi ühendav Eesti Esmatasandi Tervisekeskuste Liit, mis esindab tervisekeskuseid kui tööandjaid juriidiliste isikutena.

Liidu eesmärk on koos perearstidega teha oma hääl kuuldavamaks, parandada tervishoiuteenuse kättesaadavust, kaitsta patsientide huve ning tagada esmatasandi arstiabi kvaliteeti ning jätkusuutlikkust.

Liidu ühe asutaja ja eestvedaja Ingrid Alti sõnul soovib ühendus seista perearstide  osutatava tervishoiuteenuse kvaliteedi, kättesaadavuse ja järjepidevuse eest. Ta lisas, et uus ühendus soovib anda võimenduse tervisekeskuste huvide kaitsele ning olla tööandjate esindaja, sealhulgas kollektiivlepingute läbirääkimistel, ning teha koostööd perearstide erialaseltsiga.

Lisaks on ühenduse eesmärk pakkuda professionaalset juriidilist tuge oma liikmeskeskustele ja saada tugevaks huvigrupiks, kes toetab kõiki varasemaid Eesti Perearstide Seltsi eesmärke ja teeb koostööd nii EPSi, tervisekassa, sotsiaalministeeriumi, terviseameti kui kõikide teiste tervishoiuvaldkonna organisatsioonidega, kes aitavad kaasa esmatasandi tervishoiu arengukava elluviimisele.

Eesti Esmatasandi Tervisekeskuste Liidu asutas 21 juriidilist isikut, kus töötab üle 800 inimese

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles