Kapo lõi Pruunsilla arvuti äravõtmisega ühe igava ja ehk mõned huvitavad kärbsed (16)

Copy
Eile ametist taandunud Tartu abilinnapea Priit Humal (vasakul) oleks pidanud kapo ja prokuratuuri hinnangul taandama end aruteludelt, kus oli jutuks erakonnakaaslasest ärimehele Parvel Pruunsillale huvipakkuva maja omandamine.
Eile ametist taandunud Tartu abilinnapea Priit Humal (vasakul) oleks pidanud kapo ja prokuratuuri hinnangul taandama end aruteludelt, kus oli jutuks erakonnakaaslasest ärimehele Parvel Pruunsillale huvipakkuva maja omandamine. Foto: Kollaaž

Kaitsepolitseiameti (kapo) ametlik versioon, millega põhjendati teisipäeval suurärimees Parvel Pruunsilla kodu puistamist, arvuti ja telefoni äravõtmist, paneb asjaosalised imestusest suud maigutama, küll aga andis see kapole võimaluse lüüa ühe hoobiga mitu kärbest.

Pruunsild (Isamaa) tegi ise kolmapäeva hommikul avalduse Eesti ajakirjandusele, milles teatas kapo läbiotsimisaktsioonist ettekäändel, nagu oleks Pruunsilla koolivend, Tartu abilinnapea Priit Humal (Isamaa) mõjutanud linnavalitsust loobuma endise Eesti Rahva Muuseumi (ERM) maja omandamisest, et maja saaks ära osta üliõpilaskorporatsiooni Sakala vilistlaskogu.

Ise meedia teavitamine ja ka teate toon viitavad sellele, et ametlik ettekääne oli Pruunsilla meelest tõenäoliselt jabur. «Nagu üldteada, olen ma korp! Sakala liige. Korp! Sakala ostis hiljuti Riigi Kinnisvara ASilt 1,2 miljoni euro eest Tartus Kuperjanovi 9 asuva, aastaid tühja ja kasutuna seisnud endise Eesti Rahva Muuseumi hoone hinnaga, mis on umbes pool miljonit üle turuhinna. Seda hoonet koormas väidetavalt ostueesõigus Tartu linna kasuks, kes otsustas ostueesõigust mitte kasutada. Mulle teadaolevalt otsustas Tartu linn seda mitte teha seetõttu, et neil puudus eelarves tehinguks vajalik raha ja ka täiendavad vahendid, et seda kinnistut linna huvides arendada,» võttis Pruunsild teema kokku.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles