Pence käivitab järgmisel nädalal Iowas ametlikult valimiskampaania

Copy
Mike ja Karen Pence Indianapolis 500 ralliüritusel.
Mike ja Karen Pence Indianapolis 500 ralliüritusel. Foto: Jenna Watson/Scanpix

Endine USA asepresident Mike Pence käivitab järgmisel nädalal Iowa osariigis ametlikult oma kauaoodatud kampaania vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgimisel, edastasid kolmapäeval meediakanalid.

Kaks poliitiku plaanidega kursis olevat tundmatuks jääda soovivat allikat kinnitasid, et enne ametlikku teadaannet korraldab Pence avaürituse 7. juunil Des Moinesis ehk oma 64. sünnipäeval.

Pence esitab vabariiklaste presidendikandidaadiks kandideerimisel väljakutse 76-aastasele Donald Trumpile, kelle asepresidendina ta töötas aastatel 2017–2021. Pence jäi Trumpi truuks toetajaks seni, kuni ekspresident üritas 2020. aasta presidendivalimiste tulemust muuta ja demokraat Joe Bideni valimisvõitu ümber lükata.

Indianast pärit Pence on muu hulgas tuntud kui veendunud kristlane ja kirglik abordivastane.

Pence moodustas 2021. aastal organisatsiooni Advancing American Freedom (Ameerika Vabadust Edendades) ja kavatseb asuda oma toetajate rahaga võitlusse digireklaamide, kihutuskoosolekute, valimispropaganda ning televisiooni ja raadio abil.

Vabariiklaste presidendikandidaatide võidujooksule on end kirja pannud näiteks ka 44-aastane Florida kuberner Ron DeSantis.

Trumpi peetakse siiski favoriidiks erakonna presidendikandidaadiks saamisel. DeSantist seevastu peetakse tema tugevaimaks väljakutsujaks.

Presidendivalimised on Ühendriikides kavandatud järgmise aasta novembrisse. Praegu 80-aastane Biden on öelnud, et kavatseb uuesti kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles