INTERVJUU ⟩ Parvel Pruunsild: eesmärk oli kätte saada minu arvuti ja telefon (22)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Pruunsild  loodab, et seda kasutatakse ikka mingite põhimõtete eest seismiseks ja Eesti jätkusuutlikkuse tagamiseks.
Pruunsild loodab, et seda kasutatakse ikka mingite põhimõtete eest seismiseks ja Eesti jätkusuutlikkuse tagamiseks. Foto: Tairo Lutter

Isamaa suurrahastaja, Bigbanki nõukogu esimehe Parvel Pruunsilla hinnangul on tema vastu algatatud protsess võrreldav kalastamisega.

Pruunsild on enda sõnul veendunud, et talle seoses väidetava toimingupiirangute rikkumisega esitatud kahtlustuse eesmärk oli kätte saada tema arvuti ja telefon, et õngitseda sealt materjali, mida kasutades võiks kokku klopsida juba palju tõsisema kaasuse kui see, mille kohaselt olla ta mõjutanud Tartu linnavalitsust loobuma endise raudteelaste klubi ja Eesti Rahva Muuseumi tühjalt seisnud hoonest, et selle saaks ära osta üliõpilaskorporatsioon Sakala vilistlaskogu.

Kas teadsite kaitsepolitsei tulekust ette?

Ei. Teisipäeva hommikul seisis üks auto mu maja ees ja ma ei saanud väravat lahti teha. Autost tulid välja kurjade nägudega inimesed. Mõtlesin – ei teagi, miks –, kas ma olen mingi keskkonnaalase asja teinud. Ma ei tulnud selle pealegi, et see võib olla kaitsepolitsei. Siis ilmus ei tea kust veel neli või viis autot.

Mida nad ütlesid oma tuleku põhjenduseks?

Mulle öeldi, et olen rikkunud toimingupiirangut. Ütlesin, et ma ei ole üldse isik, kel oleks toimingupiirang. «Küll me seletame teile.» Mult võeti telefon ära ja anti ette paber, kus oli kirjas, milles mind kahtlustatakse. Nuta või naera, ma ei osanud selle peale mitte midagi öelda.

Kuid teadsin, et mind jälgitakse ja kuulatakse pealt.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles