Erakonnad on valimiskampaania eest ikka võlgu (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Isamaa juhatuse liige Priit Sibul tunnistas Postimehele, et valimiste aastal on erakonna võlg tavapärane.
Isamaa juhatuse liige Priit Sibul tunnistas Postimehele, et valimiste aastal on erakonna võlg tavapärane. Foto: Mihkel Maripuu

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) peab erakondade võlgadest olulisemaks seda, kuidas on kokku lepitud nende tasumine.

ERJK esimees Liisa Oviir (SDE) ütles Postimehele, et pärast komisjoni üle-eelmist koosolekut esitati kõigile erakondadele päring, kus paluti anda ülevaade oma rahaseisust ja võlgnevustest. Selgus, et valimiskampaania eest on võlgu kõik erakonnad, kuid kahe – Isamaa ja Parempoolsete – vastused ei olnud komisjoni hinnangul ammendavad. Seetõttu pandi neile teele uued küsimused, et saada teada, mil moel plaanitakse valimiskampaaniaga seotud võlgu likvideerida.

Oviiri sõnul on võlgnevused pärast valimisi kõigil erakondadel ning selles pole midagi iseäralikku. «Kui vaatasime aprillis erakondade üldist seisu, siis oli netovara pea kõigil negatiivne. Ehk et neil on võlad, aga rahast, mis konto peal, nende maksmiseks ei piisa,» lisas ta.

ERJK peab oluliseks, kuidas on erakonnad kokku leppinud oma võlgade likvideerimise. Seaduse järgi tohivad erakonnad võtta laenu ainult krediidiasutustelt ning peavad maksma tavapärastel turutingimustel ka intresse, kuid Oviiri sõnul kasutab seda lahendust üldiselt vaid üks erakond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles