Züleyxa Izmailova võttis uurimise all olevalt Tarmo Tammelt keskkonnakomisjoni esimehe koha (1)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Riigikogust lahkunud Johanna Maria Lehtmet asendav Züleyxa Izmailova hakkab Tarmo Tamme asemel juhtima keskkonnakomisjoni.
Riigikogust lahkunud Johanna Maria Lehtmet asendav Züleyxa Izmailova hakkab Tarmo Tamme asemel juhtima keskkonnakomisjoni. Foto: Erakogu

Eesti 200 asendab väärteomenetlusse haaratud puidutöösturi Tarmo Tamme riigikogu keskkonnakomisjoni esimehe kohal värskelt riigikokku saanud Züleyxa Izmailovaga.

«Kliimaseaduse valguses on tarvis, et keskkonnakomisjoni esimees saaks täielikult pühenduda seadusloomele ja huvigruppide kaasamisele, kus on esindatud nii puidutööstusvaldkond kui ka vabatahtlik keskkonnakaitse,» põhjendas Tamme väljavahetamist Eesti 200 riigikogu fraktsiooni esimees Marek Reinaas.

Tema hinnangul on Züleyxa Izmailova uue põlvkonna poliitik, kes sobib igati tagama, et saavutataks koalitsioonileppes sõnastatud eesmärgid, nagu rohepöörde elluviimine ning ringmajanduse ja rohemajanduseedendamine.

«Tarmol on vaja enda asjad korda saada ning meil nüüd on fraktsiooniserakonna kliimaprogrammi autor, kes on keskkonnateemadele suurepärane eestvedaja,» lausus Reinaas. Keskkonnaamet on algatanud Tarmo Tamme suhtes väärteomenetluse, selgitamaks talle Käsmu külas kuuluvatel asuvatel kinnistutel toimunud raieid.

See pole Tammel ainuke pahandus. 

Otsus sündis mõned tunnid pärast seda, kui Äripäev oli avaldanud artikli sellest, et Keskkonnaamet nõuab Eesti 200 poliitiku Tarmo Tamme eestvedamisel Käsmu sadamasse Lahemaa rahvuspargi piiranguvööndisse püstitatud ujuvsauna eemaldamist.

Izmailova kandideeris märtsikuistel riigikogu valimistel Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa valimisringkonnas.

Erakond kinnitab muudatuse esmaspäeva hommikul toimuval fraktsiooni koosolekul.

Postimees kirjutas 17. mail, et ebaseaduslikus metsaraies ja huvide konfliktis kahtlustatav riigikogu keskkonnakomisjoni juht, metsatööstur Tarmo Tamm (Eesti 200) paljastas oma raietegevusega tagaukse, mille abil saab plaanitavalt kaitsealalt osa metsast ikkagi maha võtta.

«Ma ei näe mingit probleemi!» kommenteeris Tamm siis, lisades, et ta ei plaani keskkonnakomisjoni juhtimisest loobuda. Sama komisjon, kust käivad läbi keskkonda, sh metsa puudutavad eelnõud, plaanis upitada Tamme ka keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukokku – eelnõu selleks on saadetud riigikokku. KIK jagab aastas miljoneid eurosid toetusraha teiste seas ka metsatöösturitele.

Kas Tamm on ikka plaanis KIKi nõukokku määrata või otsustab keskkonnakomisjon uue juhi all ümber, sellele küsimusele pole veel õnnestunud vastust saada.

Ebaseadusliku metsaraie teemalisse väärteomenetlusse haaratud puidutööstur Tarmo Tamm enam riigikogu keskkonnakomisjoni ei juhi
Ebaseadusliku metsaraie teemalisse väärteomenetlusse haaratud puidutööstur Tarmo Tamm enam riigikogu keskkonnakomisjoni ei juhi Foto: Ain Liiva
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles