GALERII ⟩ Tallinna bussijaama retrobusside festival: sõidule Ikarusega!

Copy

Reedel toimub Tallinna Bussijaamas retrobusside festival, kus vanimad sõidukorras ja taastatud bussid on toodetud eelmise sajandi esimeses pooles.

Käesoleva aasta retrobusside festivali alateema on Ikaruse bussid, teatas bussijaam pressiteates. Bussijaama tegevjuhi Airika Aruksaare sõnul kujunes festivali alateema sooviga rõhutada Eestis pikalt kasutusel olnud bussimarki.

«Vanimad bussid festivalil on 1938. aastal Rootsis toodetud Volvo B14 Autokori ja Venemaal toodetud ning Eestiski kasutusel olnud ZIS 127. Tallinnas asuv ZIS on maailmas ainus omasugune – buss on sõidukorras ning taastatud originaalkujul,» märkis Aruksaar. 

Esimesed seda marki sõiduvahendid jõudsid Ungarist Eestisse 1956. aastal ja hakkasid teenindama Tallinna lähiümbruse liine. Mõned aastad hiljem jõudsid siia Tallinna kaugliinide jaoks mõeldud Ikarus Lux bussid. Neid peetakse siiani maailma kõige õnnestunuma disainiga bussideks. Ikarused liikusid Eesti teedel 1990. aastate keskpaigani.

«Bussid, kui ühisliikuvuse vahend, on aegade jooksul olnud parim viis Eestis pikkade vahemaade läbimiseks. Festivalil saab näha, millega liikusid meie vanavanemad omal ajal tantsupeole või linnast linna,» rääkis Aruksaar. 

Retrobusside festival Tallinna Bussijaamas alustab päeva retrobusside suursõiduga läbi Tallinna, eksponeerides unikaalset kollektsiooni 17 bussist erinevatest aastakümnetest. Samuti on avatud näitus. Õhtul pakub festival külastajatele tasuta lõbusõite retrobussidega, põnevaid näituseid ja väljapanekuid, maitseterohket toidutänavat, DJ-muusikat ning Smilersi kontserti Tallinna Bussijaama katuselt.

Festival on mõeldud kogu perele ning on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles