Pinged Eesti 200s - kas Tamm juuritakse ka KIKist välja? (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Tarmo Tamm leidis, et oleks keskkonnakomisjonis väga hästi hakkama saanud, aga väljastpoolt vaadates võis tunduda, et see ikka ei ole väga hea. 
Tarmo Tamm leidis, et oleks keskkonnakomisjonis väga hästi hakkama saanud, aga väljastpoolt vaadates võis tunduda, et see ikka ei ole väga hea. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu keskkonnakomisjoni asub juhtima Züleyxa Izmailova (Eesti 200), juhikohalt tagasi astunud Tarmo Tamm (Eesti 200) loodab vaatamata Izmailova vastuseisule jääda miljonites toetusrahasid jagava keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukogusse.

«Neljapäeva õhtul hakkasid asjad sinnapoole liikuma,» kirjeldas Izmailova, kes saab keskkonnakomisjoni juhiks, kui Eesti 200 riigikogu fraktsioon esmaspäeval vastava otsuse kinnitab. «Riigikokku mineku uudis on ka väga värske (21.05. - Ü. H.), see kõik on olnud väga kiire muutus minu jaoks.»

Kes ettepaneku tegi? «See oli ikkagi meil erakonnas... juhatuses, fraktsioonis arutasime seda,» vastas Izmailova. «Me ei olnud ühes ruumis, aga see arusaam oli selge.»

«Kliimaseaduse valguses on tarvis, et keskkonnakomisjoni esimees saaks täielikult pühenduda seadusloomele ja huvigruppide kaasamisele, kus on esindatud nii puidutööstusvaldkond kui ka vabatahtlik keskkonnakaitse,» põhjendas reedehommikuses pressiteates Eesti 200 riigikogu fraktsiooni esimees Marek Reinaas.

Tema hinnangul on Züleyxa Izmailova uue põlvkonna poliitik, kes sobib igati tagama, et saavutataks koalitsioonileppes sõnastatud eesmärgid, nagu rohepöörde elluviimine ning ringmajanduse ja rohemajanduseedendamine.

«Olen juba praegu põgusalt sõnumeid vahetanud meie kliimaministriga (Kristen Michal (RE) – Ü. H.), kes õnnitles mind ja kellega vahetasime mõned mõtted,» märkis Izmailova. «Selge on see, et suund on meil ühine. Loodan tihedat ja konstruktiivset koostööd selle nimel, et säilitada meie planeedi elukõlbulikkus.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles