Saksamaa hinnangul oleks Putini vahistamine tippkohtumisel seaduslik (2)

BNS
Copy
Annalena Baerbock.
Annalena Baerbock. Foto: IMAGO/Chris Emil Janssen/Scanpix

Saksamaa välisminister Annalena Baerbock ütles, et peab seaduslikuks Venemaa diktaatori Vladimir Putini vahistamist Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV), kuhu ta võib augustis saabuda majandusühenduse BRICS tippkohtumisele, vahendas reedel ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN Saksa ajalehte Zeit.

Baerbock rõhutas, et praegu on rahvusvaheline õigus Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) Putini vahistamismääruse täitmise suhtes väga selge.

«Rahvusvaheline õiguse osas on kõik selge. Agressiivsete sõdade pidamise eest vastutavad sõjakurjategijad võetakse kõik ühel päeval vastutusele,» ütles Baerbock pärast Läänemeremaade Nõukogu koosolekut Saksamaal asuvas Wismaris.

«Tuleb selgeks teha, et jõhkral agressioonisõjal ja rahvusvahelise korra lõhkumisel on tagajärjed igale agressorile ja sõjakurjategijale. Siis poleks rahvusvahelistel konverentsidel osalemine nii lihtne,» jätkas Baerbock.

Välisministri sõnul on Lõuna-Aafrika Vabariik ICC liige.

«Tuleb veelgi selgemaks teha, et Venemaa agressioonisõda ei ole puhtalt Euroopa asi, vaid see mõjutab kogu maailma,» sõnas Baerbock.

LAV võõrustab augustis majandusühenduse BRICS tippkohtumist. Ühendusse kuuluvad Brasiilia, Venemaa, India, Hiina ja LAV.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles