Harjumaal Kiili vallas põleb turbatootmisalal maastik

BNS
Copy
Päästeauto. Foto on illustratiivne.
Päästeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Harjumaal Kiili vallas süttis pühapäeva hilisõhtul turbatootmisalal maastik ja kännuhunnik ning kustutustööd jätkuvad ka esmaspäeval.

4. juunil kell 21.45 sai häirekeskus teate, et Kiili vallas Lähtse külas põleb kändude hunnik. Esialgse info järgi põles suur puiduhunnik, mille kõrgus oli ligikaudu 7 meetrit ning suits levis Kiili poole.

Sündmuskohale saabunud päästjad alustasid koheselt kustutustöödega, piirates tule levikut. Päästetöid alustati kolmes töölõigus ja prognoosi järgi oli tegemist pikaajalise päästesündmusega.

Päästjad reageerisid väga suurte jõududega, sest oli oht tule levikuks. Kell 01.13 leiti turbaväljadelt 6 tulekollet, mis olid tekkinud suure tõenäosusega sädemetest. Põleng oli levinud ka turbapinnasesse. Kell 5.22 saadi põleng kontrolli alla. Turbaväljal tulekolded ei avastatud, suitsu ega tuld näha ei olnud, kuid teatud kohtadel tekkis aur. Hommikul jätkusid järelkustutustööd.

Sündmuskohal töötavad päästemeeskonnad Assaku, Keila, Lasnamäe, Lilleküla, Nõmme, Pirita kutselistest päästekomandodest ning Saku ja Tõdva vabatahtlikud.

Päästeamet palub Kiili elanikel hoida aknaid ja uksi suletuna ning välja lülitada ventilatsioon. Suitsusest alast tuleb lahkuda ning püüda vältida tervisele kahjuliku suitsu sissehingamist.

Tulekahju tekkepõhjust ei ole esialgu teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles