Scoutspataljon harjutab Ida-Virumaal Afganistani operatsiooniks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppus Sirgalas.
Scoutspataljoni õppus Sirgalas. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Scoutspataljon alustab täna Ida-Virumaal Sirgalas kahenädalast õppust BAM, kus järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduv kontingent harjutab lahingtegevust võimalikult Afganistani-lähedastes tingimustes.

«Scoutspataljon on taas jõudnud etappi, kus oleme valmis mehi välisoperatsioonile saatma,» ütles Scoutspataljoni ülem, kolonelleitnant Vahur Karus. «Kompanii on saanud korraliku ettevalmistuse. Nüüd harjutame veelkord kõik võimalikud Afganistanis ette tulevad olukorrad läbi ja ka hindame kompanii tegevust.»

19.-30. märtsini toimuval õppusel kinnistavad kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel.

Samuti harjutatakse jalaväekompanii Estcoy-14 ja rahvusliku logistilise toetuselemendi NSE-13 koostööd. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Õppusel osaleb üle 330 kaitseväelase. Lisaks Scoutspataljonile võtavad harjutusest osa õhuväe kopterimeeskond, tagalapataljoni ajateenijad, isevalmistatud lõhkekehade demineerimise meeskond ja Kaitseväe Logistikakeskuse kaitseväelased.

Õppusel osalejad liiguvad koduväeosadest Sirgala harjutusväljale Ida-Virumaal täna ja homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles