EL kehtestas seoses Kara-Murzaga sanktsioonid üheksale Vene kodanikule (1)

Copy
Jevgenia Kara-Murza Euroopa Parlamendis.
Jevgenia Kara-Murza Euroopa Parlamendis. Foto: Olivier Hoslet/Scanpix

Euroopa Liit (EL) teatas esmaspäeval, et on kehtestanud sanktsioonid üheksale Kremli kriitiku Vladimir Kara-Murza vangistamisega seotud Venemaa ametnikule.

Vene opositsiooniaktivist ja ajakirjanik Kara-Murza mõisteti aprillis 25 aastaks vanglasse riigireetmise ja muude süüdistuste alusel ehk peamiselt Venemaa sissetungi Ukrainasse kritiseerimise eest.

Borrell taunis Venemaa kohtusüsteemi poliitilist kuritarvitamist.

«Seletamatult karm vanglakaristus näitab selgelt Venemaa kohtusüsteemi poliitilist väärkasutamist, et suruda maha kodanikuühiskond ja sõltumatud hääled, mis on vastu Venemaa ebaseaduslikule agressioonisõjale Ukraina vastu,» ütles EL-i välispoliitikajuht Josep Borrell avalduses.

Venelaste hulgas, kellele kehtestatakse sanktsioonid, on asejustiitsminister, kohtunikud ja vanglaametnik, kes on EL-i andmetel vastutav alandava kohtlemise eest, mis on viinud Kara-Murza tervise halvenemiseni.

Opositsiooniaktivisti abikaasa Evgenia Kara-Murza ütles maikuus uudisteagentuurile AFP antud intervjuus, et tema mehe tervis on trellide taga halvenenud.

Isikute varad, kelle suhtes kohaldatakse sanktsioone, on külmutatud ja neil ei ole lubatud reisida EL-i riikidesse ega läbi nende

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles