Heldna, Vaher ja kaitsja Kurm pole siseministeeriumi auditit näinud

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Elmar Vaheri ja Eerik Heldna kaitsja Margus Kurm
Elmar Vaheri ja Eerik Heldna kaitsja Margus Kurm Foto: Madis Veltman

Eerik Heldna ja Elmar Vaheri kaitsja Margus Kurmi sõnul pole nemad veel saanud tutvuda siseministeeriumis valminud auditiga, mis hõlmab nende kaasust. Ilmselt saavad asjaosalised auditit näha siis, kui seda on saanud näha ka avalikkus.

Täna hommikul teatas Siseministeerium, et ajakirjanikele tutvustatakse kell 14.30 PPA ja KAPO personalitoimingute osas läbi viidud teenistuslike järelvalvete tulemusi. Hiljuti sel teemal kelmuskahtlustuse saanud maksu- ja tolliameti osakonnajuht Eerik Heldna ning kelmusele kaasaaitamises kahtlustuse saanud endine PPA peadirektor Elmar Vaher polnud veel pärast lõunat kaitsja sõnul auditiga tutvunud. 

Vaheri ja Eerik kaitsja Margus Kurm kinnitas Postimehele veidi peale kella 13, et ei tema, ega kaitsealused pole auditit näinud. Kurm arutles, et tõenäoliselt saavad nad sellega tutvuda siis, kui saab ka avalikkus. «See lubati saata Vaherile lõuna paiku. Kahtlustan, et see lõuna langeb sinna aega, kui nad selle teate peaks tegema,» ütles ta. 

Kurm tõdes, et ei oska sellisest teguviisist midagi arvata ning ka õigusaktid ei ütle, et osapooltele peaks enne avalikustamist auditit tutvustama. « Tõenäoliselt eelmise nädala lekkimise lugu on nad ära hirmutanud. Mingit õigusnormi selle kohta ei ole, et seda peab asjaosalistele tutvustama,» ütles ta. Nimelt kirjutas Delfi 2. juunil, et siseministeeriumil oli tegelikult juba rotatsioonide teenistusliku järelvalve audit valmis, kuid siseminister Lauri Läänemets keeldus seda allkirjastamast, mispeale tehti audit hoopis ümber.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles