Haaberstis saab viia lusitaania teeteod eraldi kogumiskonteineritesse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Võõrnälkjate kogumiskonteiner.
Võõrnälkjate kogumiskonteiner. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Haabersti linnaosavalitsus paigaldas linnaossa kümme lusitaania teetigude ja mustpeanälkjate kogumiskonteinerit, et üheskoos kogukonnaga võidelda taas tülikate võõrliikide vastu.

«Kui 2020. aastal paigaldasime prooviperioodiks kaks konteinerit kõige probleemsematesse kohtadesse, siis see algatus läks väga hästi tööle ja elanikud tulid kaasa ning hakkasid kokku kogutud võõrnälkjaid aktiivselt konteineritesse viima,» rääkis linnaosavanem ning lisas, et kuna linnaosa on suur, siis jäi kahest konteinerist ilmselgelt väheks ning nagu eelmiselgi aastal on ka tänavu spetsiaalsed kogumiskonteinerid juba kümnes asukohas, kus esineb kõige rohkem võõrnälkjaid.

Elanikud saavad nüüd kokku kogutud teeteod oma kodu lähedal selleks ettenähtud konteinerisse tuua. Enne konteinerisse viskamist tuleb nälkjad panna korralikult suletud kilekotti. Klaas- või plastikanumaid konteinerisse panna ei tohi, sest konteineritest transpordib linnaosavalitsus nälkjad Tallinna Väikeloomade Krematooriumisse, kus nad põletatakse.

Kahjuks ei saa lootma jääda lusitaania teetigude iseeneslikule taandumisele, kuna neil puuduvad looduslikud vaenlased. Samuti ei saa loota, et meie külmad talved sisserännanud võõrliigid hävitaks. «Kui kutsumata külalised on aeda või haljasaladele jõudnud, siis aitab selle vastu nende järjepidev kokku korjamine ning selles võitluses on oluline igaühe panus,» lausus linnaosavanem.

Juhendi, kuidas võõrliike kohalikest eristada leiab keskkonnaameti veebilehelt.

Kogumiskonteinerite asukohad:

  1. Õismäe raba terviseraja parklas Vana-Rannamõisa teel
  2. Õismäe raba terviseraja parklas Vabaõhumuuseumi teel
  3. Sooranna tn 20 juures haljasalal
  4. Pikaliiva ja Kilde tänavate ristumiskohas
  5. Tiskre asumis, Hansu tänava juures haljasalal
  6. Vabaõhumuuseumi teel, Rocca al Mare kooli parkla ja Rocca al Mare promenaadi läheduses
  7. Soolahe bussipeatuse läheduses asuva infotahvli juures
  8. Landi bussipeatuses
  9. Astangu kergliiklustee ääres, juurdepääs Järveotsa tee 12 ja 14 vahelt
  10. Mustjõe-Veskimetsa asumis, Piibelehe tänava ja kergliiklustee ristumiskoha läheduses

Konteinerid on mõeldud vaid lusitaania teetigude ja mustpeanälkjate jaoks ning seetõttu palutakse sinna muud prügi mitte visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles