Järelevalve seadis kahtluse alla mitmed Vaheri-Heldna leeri väited (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Ministeerium peab ebausutavaks Elmar Vaheri väidet, et Heldna ja veel neli politseiametnikku toodi PPAsse tööle kampaania «Tagasiotsitavad» raames.  
Ministeerium peab ebausutavaks Elmar Vaheri väidet, et Heldna ja veel neli politseiametnikku toodi PPAsse tööle kampaania «Tagasiotsitavad» raames.  Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti endise peadirektori Elmar Vaheri ning Eerik Heldna vahel sõlmitud tööleping, tagamaks Heldnale politsei eripension, tehti läbipaistmatult ning polnud siseministeeriumi teenistusliku ja hea haldusega kooskõlas, jõudis siseministeerium oma auditi käigus järeldusele.

Kui Elmar Vaher, Eerik Heldna ning veel neli PPA tipptöötajat said kriminaalkahtlustuse, sest Heldnaga sõlmiti fiktiivne tööleping aitamaks tal täita politsei eripensioni eeldusi, siis siseministeeriumi järelevalve tuvastas veel neli isikut, kes PPAsse näiliselt tööle vormistati. «Sellega loodi nendele võimalus taotleda politseiametniku väljateenitud aastate pensioni,» leiti teenistusliku järelevalve juhi Tarmo Olgo vedamisel koostatud raportis. Järelevalves analüüsiti läbi 2018–2023 aastatel tehtud töölepingud ning taolist võimalust teistele PPA ekstöötajatele ei pakutud. Seega oli tegu üksikute privileegiga.

Vaher on meedias väitnud, et Heldna, ülejäänud nelik ning paljud teised PPA endised töötajad toodi 2019. aastal ametisse tagasi kampaania «Tagasiotsitavad» raames. Ministeerium peab seda eluliselt ebausutavaks. «Kampaania materjalides on selgelt näha, et PPAsse otsiti eelkõige patrullpolitseinikke, piirivalvureid ja uurijaid,» öeldi auditis. PPA enda ülevaate kohaselt naasis teenistusse 61 töötajat, kuid nende seas ei olnud kõnealust viisikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles