Elron keelab rongides juuste värvimise ja lahtise tule tegemise (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Elroni rong
Elroni rong Foto: Elmo Riig

Elroni rongides hakkab alates 12. juunist kehtima uuendatud reisijateveo eeskiri, mis aitab lahendada praktikas tekkinud ebakõlasid. Näiteks keelab uuendatud reisijateveo eeskiri rongis isiklikud hügieeniprotseduurid ja keelab hoida istmel oma kotte, samal ajal kui vaateväljas on püsti seisvaid reisijaid.

Elroni klienditeenindusjuhi Ardo Roosenbergi sõnul aitab eeskiri rongis tagada korda ja seda, et reisijad arvestaksid oma tegevustes ka kaasreisijatega.

Näited uuendatud reisijateveo eeskirjast

  • Sooduspileteid saavad soodustust tõendava dokumendi alusel osta ka teiste Euroopa Liidu liikmesriikide elanikud.
  • Määratleb reisijale pretensioonide esitamiseks kolme kuu pikkuse tähtaja.
  • Lubab lemmikloomad kogu C-vagunisse, seni oli see lubatud vaid C-alas.
  • Lubab panna tõukeratta kokkupanduna spetsiaalses kotis pagasiriiulile.
  • Keelab rongis tegevused, mis võivad kaasa tuua ohtliku olukorra ümbritsevale varale või inimeste tervisele, eelkõige kuumutada või keeta erinevaid vedelikke ja toiduaineid ning teha lahtise leegiga tuld.
  • Keelab rongis isiklikud hügieeniprotseduurid.

«Hügieeniprotseduuride keelamine on seotud juhtumitega, kus reisija on hakanud rongi WCs habet ajama või juukseid värvima. See on ebahügieeniline, kahjustab Elroni vara ja on sügavalt ebaviisakas kaasreisijate vastu,» ütles Roosenberg.

Roosenberg rõhutas uuendatud eeskirja punkti, mis keelab asetada reisijatele määratud istekohtadele käsipagasit, kui see määrib istmeid või takistab teistel reisijatel istekohtade kasutamist või takistab teiste inimeste liikumist rongis.

«Kui reisija vaateväljas on istekohata püsti seisvaid reisijaid, tuleb käsipagas täiendava küsimiseta toolilt maha tõsta,» lisas ta.

Jalgrattaga reisijatele eeskirja uuendamine muudatusi kaasa ei too. «Endiselt mõjutab ratturite reisimist enim C-alas olevate rattakohtade arv – 10 rattakohta igas rongis. See saab mõnevõrra leevendust alles uute rongide liinile tulemisega,» ütles Roosenberg.

Elron soovitab rattakohad enne reisi ettevõtte kodulehe kaudu broneerida. Samuti soovitab Elron jälgida sõiduplaanist, millised on hõivatumad rongid ja võimalusel kasutada rattaga reisimisel tühjemaid ronge.

Senine eeskiri on kehtinud alates 14. maist 2021, uuendatud dokument hakkab kehtima 12. juunist.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles