Kas ikka vägistas? Ringkonnakohus ei uskunud korgijoogi ohvrit (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Alkohol pokaalis. Foto on illustratiivne!
Alkohol pokaalis. Foto on illustratiivne! Foto: Toomas Tatar

Kaks inimest, üks tuba ja alkohol: kõik kohtuastmed usuvad, et varemgi vägistamises süüdi mõistetud Ain mürgitas ilmselt sel korral oma naistuttava korgijoogiga, aga ringkonnakohtu hinnangul polnud piisavalt tõendeid, et ohver oli vastupanuvõimetu või ei saanud toimuvast aru. 

Pealtnäha tegi Merje kõike, mida korgivastastes kampaaniates alatasa toonitatakse: mine (võimalikult ruttu) haiglasse ja ära karda politseisse pöörduda. Juhtumist on aga möödas pea kaks aastat ja nüüd peab ringkonnakohus riigikohtu otsusel asja uuesti arutama hakkama.

Ain ja Merje jõid viimase kodus nelja silma vahel alkoholi ja Ain pani süüdistuse järgi naise joogi sisse salaja GHB-d, rahvakeeli korki. Merje jutu järgi muutus ta uimaseks ja tal tekkisid tasakaaluhäired: liikuda ta suutis, küll aga aeglaselt. Naine kirjeldas, et tema keha oli jõuetu ega kuulanud sõna, isegi kui pea sai aru, et peaks Ainile vastu hakkama.

Ehkki erinäolistes lahendites pole midagi tavapäratut, menetlesid kõike seda ja rohkemgi veel kuulnud kohtud asja nagu siga ja kägu, mis nähtub ka nende otsustest. Kolmanda osapoolena mängu tulnud riigikohus viitas aga menetluse olulisele rikkumisele. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles