Kolmandik tallinlastest eirab biojäätmete kogumise kohustust (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri leiab, et praegune jäätmehoolduseeskiri on näiteks nelja korteriga majade elanike suhtes liiga jäik.
Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri leiab, et praegune jäätmehoolduseeskiri on näiteks nelja korteriga majade elanike suhtes liiga jäik. Foto: Madis Veltman

Tallinnas ei tohi alates 1. juunist enam biojäätmeid olmeprügi hulka panna, aga seda nõuet täidab praegu vaid kaks kolmandikku tallinlastest.

Pealinna jäätmekäitlust juhtiv abilinnapea Joosep Vimm (SDE) hindab tulemust siiski heaks. «Hea meel on näha, et kompostijaid on oodatust isegi enam ehk üle kolmandiku neist, kel on võimalus kompostimise erandit taotleda, on seda teinud. Ilmselt tuleb neid veelgi juurde. Linnale ja jäätmevedajatele on viimase nädalaga väga palju päringuid tulnud, nii et biojäätmete liigiti kogujate hulk suureneb iga päevaga,» teatas Vimm.

Praegu on biojäätmete eraldi kogumisega kõige paremad lood Kristiine linnaosas, kus seda tehakse 95 protsendil kinnistutest. Põhjuseks on see, et Kristiines vahetus samal ajal ka jäätmevedaja ja seetõttu olid kõik kinnistuomanikud nagunii sunnitud jäätmeveo lepinguid uuendama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles