Telefonikaebuse peale töölt kõrvaldatud lasteaiajuht nõuab õigust kohtus (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Aegviidu lasteaia direktor Maia Alumaa pöördus töövaidluskomisjoni, sest ta kõrvaldati vallavalitsuse käskkirjaga ootamatult töölt.
Aegviidu lasteaia direktor Maia Alumaa pöördus töövaidluskomisjoni, sest ta kõrvaldati vallavalitsuse käskkirjaga ootamatult töölt. Foto: Mihkel Maripuu

Aegviidu lasteaia Mesitaru endine direktor Maia Alumaa, kes Anija valla otsusega aasta alguses töölt kõrvaldati, ei saanud töövaidluskomisjonis õigust ja kaebab otsuse edasi kohtusse.

Postimehele ütles Alumaa, et kogu tema vallandamise lugu on fabritseeritud. «Ma ei mõista töövaidluskomisjoni otsuse tagamaid – mul on tõendid oma väidete õigsuse kinnitamiseks ja istungil tulid välja vastaspoole ebakõlad nii kuupäevade kui ka ütluste osas.»

Alumaa lisas, et kaebab töövaidluskomisjoni otsuse peale Harju maakohtusse.

Postimees kirjutas veebruari alguses, kuidas seni hästi töötanud lasteaiast sai mõne päevaga kriisikolle, kuhu vallavalitsus kutsus appi isegi MTÜ Mahena kriisinõustaja. Kuigi kohaliku kooli ja lasteaia ühendamine oli juba mõnda aega õhus olnud, arvati, et seda tehakse samm-sammult ja inimesi säästes.

Ent kaks päeva pärast seda, kui vallajuhid olid töötajatele teatanud, et ühendamine tuleb, asutuste senised juhid koondatakse ning uue asutuse juhi kohale kuulutatakse konkurss, kõrvaldati Alumaa vallavalitsuse käskkirjaga ootamatult töölt. Direktor lülitati lasteaia elust otsekohe täielikult välja: ta ei saanud enam kolleegidega suhelda, ei pääsenud ligi oma kabinetile ega e-postile. Vallavanem Riivo Noor ja haridusvaldkonna juht Tiina Silem määrasid direktori kohusetäitjaks seni ühekorraga kolme valla lasteaeda juhtinud Maret Kivistu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles