Ühendkuningriik korraldab maailma esimese AI tippkohtumise

Copy
Rishi Sunak Washingtonis.
Rishi Sunak Washingtonis. Foto: Michael Brochstein/Scanpix

Suurbritannia korraldab selle aasta lõpus maailma esimese tehisintellekti tippkohtumise eesmärgiga vahendada riikide ühtset lähenemisviisi, et piirata tehnoloogia võimalikke riske ja kasutades samas ära selle potentsiaali, ütles kolmapäeval peaminister Rishi Sunak.

«Ajaloo jooksul oleme ikka ja jälle leiutanud paradigmat nihutavaid uusi tehnoloogiaid ja kasutanud neid inimkonna hüvanguks. Seda peame me taas tegema,» ütles Sunak Washingtonis kõneluste eel president Joe Bideniga.

«Tippkohtumine peaks toimuma sügisel ja sinna kogunevad niiöelda sarnaselt mõtlevad riigid, et kujundada regulatiivne reaktsioon,» ütles Sunaki pressiesindaja pärast eelmisel kuul Jaapanis esitatud juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 üleskutset selles vallas tegutseda.

Pressiesindaja eitas, et tippkohtumine oli mõeldud vastukaaluks Hiina ja Venemaa püüdlustele kasutada tehisintellekti autoritaarsetel eesmärkidel.

Kuigi Brexiti järgne Suurbritannia loodab võõrustada ka tulevast tehisintellekti reguleerivat asutust, siis on Ühendriigid ja Euroopa Liit juba jätkamas oma otsest dialoogi kiiresti areneva tehnoloogia üle.

«Ma arvan, et peaksime usaldama informatsiooni, et meie riik on tehisintellekti osas samuti liider, sest seda näitavad faktid,» ütles Sunak Washingtonis rahvusringhäälingule BBC.

«Kui vaatate ettevõtete arvu, investeeritud summasid, meie teadusuuringute kvaliteeti, siis pole ühtegi teist demokraatlikku riiki, välja arvatud USA, millel oleks tehisintellekti vallas nii tugevad alused,» rääkis peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles