Juudi kogukond kaalus lõplikku lahkumist rahvusvähemuste kojast (15)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Alla Jakobson ja Ruuben Kaalep.
Alla Jakobson ja Ruuben Kaalep. Foto: Kollaaž

Eesti Juudi Kogukond kaalus protestiks antisemiitliku hoiakuga Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitiku Ruuben Kaalepi nimetamise puhul Integratsiooni Sihtasutuse (INSA) nõukogusse lõplikku lahkumist rahvusvähemuste kultuurinõukojast, kuid otsustas siiski oma liikmesuse peatamise kasuks.

Eesti Juudi Kogukonna juhatuse esimehe Alla Jakobsoni sõnul hääletas kogukonna nõukogu selle üle, kas peatada oma liikmesus rahvusvähemuste kojas või lahkuda sealt lõplikult. Hääletusel jäi peale seisukoht peatada liikmesus. Kuidas hääled jagunesid, seda juudi kogukond ei avalikusta, kuid Jakobsoni sõnul olid lõpliku lahkumise poolt eakamad liikmed.

«Mul ei ole midagi Ruuben Kaalepi või EKRE vastu, igaüks tegutseb nii, nagu ta oskab. Ka juudi kogukond tegutses selles olukorras, nii nagu oskas,» lausus Jakobson.

Kultuuriminister Heidy Purga kutsus Eesti Juudi Kogukonna juhid enne Ruuben Kaalepi INSA nõukogusse nimetamist kultuuriministeeriumisse kohtumisele ja andis teada, et ta teeb sellise otsuse.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles