Kultuuriehitiste mäng: keegi võib rahast ilma jääda (2)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Paljassaarde plaanitav Tallinna filmilinnak on objektide hulgas viimasel kohal, sest pääses nimekirja üldse napilt.
Paljassaarde plaanitav Tallinna filmilinnak on objektide hulgas viimasel kohal, sest pääses nimekirja üldse napilt. Foto: Sander Ilvest

Kultuuriminister Heidy Purga (RE) sõnul läheb kultuurile eraldatud rahast liiga palju ehituste peale – seda enam, et ehitamine muutub järjest kallimaks. Seetõttu on keeruline seis ka viie riiklikult tähtsa kultuuriobjektiga.

Purga nentis kolmapäeval ETV «Esimeses stuudios», et iga ministeerium peab oma kuluread üle vaatama, sest riigi rahaseis on keeruline. «Tuleb aru saada, et riigil pole võimalik päris kõike toetada. Aga oma struktuure, toetusmeetmeid, rahastamisaluseid on küll võimalik üle vaadata, vaadata sisse eri tegevustesse, kus toimub näiteks dubleerimist.»

Purga hinnangul läheb liiga palju kultuuriraha ehitistesse, eriti praegu, kui ehitamine on muutunud palju kallimaks. Loomulikult tuleb seetõttu tunda muret, milline seis on nende viie riiklikult tähtsa kultuuriobjektiga, mis paar aastat tagasi riigikogus ära kinnitati ja mida pidi rahastama kultuurkapital.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles