Jõgevamaal algab Kodutütarde patrullvõistlus

BNS
Copy
Patrullvõistlus "Ernake".
Patrullvõistlus "Ernake". Foto: Kodutütred

Reedel antakse Jõgevamaal start Kodutütarde vabariiklikule patrullvõistlusele «Ernake», kus üle 30 tunni kestvale väljakutseid pakkuvale võistlusele on ennast kirja pannud 17 neljaliikmelist võistkonda pea kõigist Eesti maakondadest.

Esimene võistkond stardib rajale reedel kell 22 ning viimased võistkonnad lõpetavad pühapäeva ennelõunal. Linnulennult 50 kilomeetrisel võistlusrajal pannakse proovile kodutütarde vaimne ja füüsiline vastupidavus ning meeskonnatöö oskus, aga kontrollitakse ka nii organisatsioonist saadud teadmiseid ja oskuseid, kui ka igapäevaelu kogemusi.

Rajal tuleb liikuda varjatult vastavalt etteantud graafikule läbides erinevaid kontrollpunkte. Viimastes tuleb võistlejatel lahendada mitmesuguseid ülesandeid, ületada takistusi, näidata teadmisi nii meditsiini kui side alal, koostada luureraportit, tunda nii enda kui vastse relvi ja soomustehnikat, osata kasutada GPS seadet ning rakendada matkatarkusi.

«Võistlusrada on huvitav ja väljakutseid pakkuv. Oleme palju rõhku pannud raja ja võistluse planeerimisele, et see tuleks nii võistlejatele kui meile endile huvitav ja natuke teistmoodi kui varasemalt on tehtud,» kommenteerib eelseisvat võistlust Kodutütarde Jõgeva ringkonna ringkonnavanem Silva Lill, kes on üks võistluse korraldajatest.

«Lisaks traditsioonilistele ülesannetele oleme sel korral fookusesse seadnud noorte GPS seadmete tundmise ja kasutamise oskuste ning kindlasti ootab võistlejaid rajal nii mõnigi üllatus,» lisas Lill.

Võistlust korraldavad sel aastal Kodutütarde Jõgeva ringkond koostöös Noorte Kotkaste ja Kaitseliidu Jõgeva maleva ning Naiskodukaitse Jõgeva ringkonnaga. 

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Organisatsiooni liikmeteks on 7-18-aastased tütarlapsed. Kodutütarde missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles