Kohus ei lubanud viis aastat kambris istunud Pavel Gammerit teiste vangide hulka

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pavel Gammer on veetnud viimased viis ja pool aastat vangla lukustatud kambris, saades värske õhu kätte vaid üheks tunniks ööpäevas.
Pavel Gammer on veetnud viimased viis ja pool aastat vangla lukustatud kambris, saades värske õhu kätte vaid üheks tunniks ööpäevas. Foto: Erik Tikan

Tallinna halduskohus jättis reedel rahuldamata mitmetest kuritegudes süüdistatava hotelliärimehe Pavel Gammeri kaebuse, milles ta taotles enda lukustatud kambris hoidmise lõpetamist ja lubada tal liikuda vangla territooriumil teiste vangide seas.

2018. aasta veebruaris vahi alla võetud Gammer on olnud vangla lukustatud kambris juba üle viie aasta. Mees esitas mullu juulis Tallinna vanglale taotluse lubada tal viibida vanglaosakonnas kaasvangide seas vähemalt neli tundi päevas.

Vangla jättis Gammeri taotluse rahuldamata, viidates, et tegemist on vahi all viibiva kinnipeetavaga ja vangla sisekorraeeskirja järgi tuleb hoida vahistatud lukustatud kambris, välja arvatud ajal, kui nad töötavad või õpivad. Kuna Gammer ei tööta ega õpi, hoiab vangla teda peaaegu kogu aeg lukustatud kambris, lubades tal vaid ühe tunni jooksul ööpäevas viibida värskes õhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles