Eesmaa läks erakonna juhatusse raske südamega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 17 alanud Keskerakonna juhatuse koosolekule saabunud Enn Eesmaa ütles, et läheb koosolekule väga raske südamega, kuid ei täpsustanud miks.

Koosolekule saabunud Kalle Klandorf ütles, et aukohus on oma otsused teinud ja nüüd on sõna juhatuse käes.

Postimehele teadaolevalt otsustas Keskerakonna aukohus eelmisel nädalal avaldada Rainer Vakrale noomitus ning ühtlasi määrata talle erakonna kogenumate liikmete seast mentor.

«Noorel inimesel on aeg-ajalt vaja juhendajaid,» ütles Klandorf selle otsuse kommentaariks.

Koosolekule saabunud Kalle Laanet, keda ohustab erakonnast välja viskamine, ütles, et võib loota, et kahe tunniga on asi selge. Juhatuse liikmete poolt- ja vastuhäälte kujunemist ei osanud mees prognoosida.

Toobal aukohtu otsust ei avalikustanud

Pisut varem saabunud Priit Toobal ütles ajakirjanikele, et talle on aukohtu otsus teada, kuid ta ei avalikusta seda. «See ei kuulu avalikustamisele, vaid juhatuses arutamisele,» ütles Toobal.

Toobal ütles veel, et ei tea, millise otsuse juhatus tema kohta teeb. «Juhatuses on 16 liiget ja mina olen üks 16st ja missugune otsus vastu võetakse otsustab erakonna juhatus, mitte Toobal üksinda.»

«Toobal saab oma seisukoha välja öelda ühe liikmena kuueteistkümnest,» lisas erakonna peasekretär.

Aukohus: Laanet välja, Vakrale noomitus ning mentor

Täna kell viis Toompeal erakonna büroos kogunenud Keskerakonna juhatus arutab kõigepealt uute liikmete vastuvõtmist, misjärel on päevakorras aukohtu ettepanek riigikogu liikmete Kalle Laaneti ja Rainer Vakra karistamiseks.

Parlamendisaadikutele on ette heidetud nende teravaid kriitilisi avaldusi parteid aadressil, samuti tegevust. Samas ei olnud Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimehel Kadri Simsonil etteheiteid meeste  parteijoone esindamise suhtes riigikogus.

Aukohtu ettepanekuid avalikustatud ei ole, kuid Postimehe andmetel tegi Keskerakonna aukohus Kalle Klandorfi juhtimisel läinud nädalal ettepaneku arvata endine siseminister Kalle Laanet Keskerakonnast välja. Rainer Vakra suhtes tegi aukohus ettepaneku avaldada noomitust ja ühtlasi määrata talle erakonna kogenumate liikmete seast mentor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles