VIDEO JA BLOGI Usaldusküsimusega seotud perehüvitiste eelnõu teine lugemine jäi südaööl pooleli (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Valitsus otsustas 8. juuni istungil siduda riigikogule esitatud perehüvitiste eelnõu vastuvõtmise usaldusküsimusega enne teist lugemist. Valitsus tegi eelnõus kaks muudatust.

Esimene muudatus puudutab lasterikka peretoetuse maksmise sujuvat lõppemist. Kuna üleminekuregulatsioon on õigusekspertides tekitanud kahtlusi perede ebavõrdsest kohtlemisest ja sätte põhiseaduspärasuses, siis otsustati eelnõust välja jätta säte, mille järgi oleks 1/3 ja 2/3 ulatuses lasterikka pere toetust makstud aasta lõpuni vaid neile, kellel oli selleks õigus enne 1. juulit. Muudatuse järgi lõpeb toetuse maksmise sujuva lõppemise süsteem kõikidele toetuse saajatele 31. detsembril 2023 ning toetust makstakse tänavuse aasta lõpuni kõigile peredele, kellel selleks sel aastal on õigus tekkinud või veel tekib. Teiseks tegi valitsus ettepaneku kogu eelnõu seadusena jõustada 1. jaanuarist 2024.

Eelnõu on seotud valitsuse usaldusküsimusega. Pärast usaldusküsimusega seotud eelnõu esindajate ettekandeid ja läbirääkimisi toimub eelnõu lõpphääletus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles