Tallinnas võib mitmel ühesuunalisel tänaval jalgrattaga sõita ka vastassuunas (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Mitmele Tallinna kvartalisisesele ühesuunalisele tänavale on paigaldatud liiklusmärgid, mis lubavad jalgrattaga ka vastassuunas sõitmist. Selliseid kohti tuleb järjest juurde.

Liiklusmärgiga «Jalgratturite vastassuunaliiklus ühesuunalisel teel» tähistatud tänavatel, kus puudub markeeritud rattarada, peavad ratturid ja elektritõukeratta juhid sõitma paralleelselt parempoolse sõidutee äärega.

Abilinnapea Vladimir Svet märkis, et jagatud tänavaruumi eesmärk on soosida väiksematel asumisisestel tänavatel jalgrattaga liikumist, kus see sõitjaid ei ohusta. «Eelkõige mängib siin rolli viisakus ja üksteisega arvestamine, et tänavale mahuksid kenasti ära nii autod, ratturid kui jalakäijad. Selliselt tähistatud ühesuunaliste tänavatel peavad autojuhid silmas pidama, et vastu võib tulla jalgrattur või elektritõukeratas,» lausus Svet.

Juba varasemalt on sel aastal vastava liiklusmärgiga reguleeritud jalgrattaga liikumine Tasuja puiesteel, Kelluka, Lõosilma, Toominga, Purje, Metsavahi, Metsniku, Raiduri, Suve, Sügise, Kungla, Õie, Laulu, Raudtee (Jaama-Pärnu mnt lõik, Männi-Puuvilja ja Pärnu mnt-Kärje vaheline lõik), Mai, Nurme, Lõuna, Harku ja Vahtra tänavatel.

Eelmisel nädalal alustati märkide paigaldamist Maakri, Suitsu, Luha, Saturni, Adamsoni, Suur-Kloostri, Liivamäe, Sakala, Falgi, Mäekalda, Aedvilja, Loode, Reimani, Kevade, Ao ja Aia tänavatele. Tööd lõppevad sel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles