Biden kohtub pärast õnnestunud hambaravi NATO peasekretäriga

Copy
Valge Maja üldvaade.
Valge Maja üldvaade. Foto: Jonathan Ernst/Scanpix

USA president Joe Bideni hambaravi möödus edukalt ja riigipea kohtub teisipäeval NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, kinnitas Valge Maja.

«Biden tundis suurenenud ebamugavustunnet paremal alumises hambas, mida oli juba varem osaliselt ravitud. Ravi möödus edukalt,» sõnas presidendi arst.

Valge Maja pressiesindaja Karine Jean-Pierre kinnitas samuti, et esmaspäevane protseduur viidi edukalt lõpule ja presidendil läheb hästi.

Valge Maja teatas juba varem, et kohtumine Stoltenbergiga ja diplomaatiline vastuvõtt lükatakse Bideni hamba juureravi edasi teisipäevale. Ühtlasi kinnitati teadaandes, et Bideni ülesandeid ei ole protseduuri tõttu vaja üle anda asepresident Kamala Harrisele.

Biden ja Stoltenberg arutavad kohtumisel olukorda Ukrainas.

Bideni tervis on üliterava tähelepanu all, kuna ta kavatseb kandideerida ka teiseks ametiajaks 2024. aasta presidendivalimistel. Juhul, kui ta peaks valituks osutuma, siis oma presidentuuri lõpuks oleks ta 86 aasta vanune.

Stoltenberg, kes on juhtinud NATO-t alates 2014. aastast ning kelle ametiaega on kolm korda pikendatud, teatas aasta algul, et lahkub ametist septembri lõpus.

Eelmisel nädalal soovitas Briti peaminister Rishi Sunak alliansi uueks juhiks Briti kaitseministrit Ben Wallace´it. Biden kohtus ka teise võimaliku kandidaadi Taani peaministri Mette Frederikseniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles